Megérkeztek a Bistro 17-be naturális boraink és söreink!

Nem hiába mondtuk, hogy elhozzuk Nektek a belvárosi érzést a 17. kerületbe. Sőt, még többet is teszünk!

Vásárold meg a borainkat pinceáron

– azaz olyan áron, mintha a borospincében vásároltad volna. Igen, nem csak helyben fogyasztásra, hanem haza is vihetsz bort tőlünk, sőt webshopunkban házhozszállítással is rendelhetsz! 😉

Megnézem a kézműves borokat >>

Megnézem az UGAR söreit >>

Tehát gyere el hozzánk, kóstold meg decijével a borainkat, vegyél akár éttermi fogyasztással egy egész üveg bort, és vigyél haza is egy üveggel! 

Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier borválogatása a Bistro 17-ben

Mitől kézmüves a kézmüves bor?

A kézműves bor nem a tervezősztalon születik, hanem a szőlőültetvényen. Esetében a stílus és a minőség legmeghatározóbb formálója a termőhely, az évjárat és a természetnek magát alárendelő, alkotó borász. Olyan boregyéniség, melynek hitelessége ellenőrzött és megkérdőjelezhetetlen, amit elsősorban a mögötte álló ember igazol. Miután megszületik, önálló életet él, ízlést formál, igényt teremt.

Érzéketlen a mindenkori divatirányzatokra, illetve bizonyos körökben önmaga diktálja azokat. Általa maga a természet üzen! 

Bemutatkozik az UGAR sörfözde, a Bistro 17 kézmüves sör beszállítója

Megnézem az UGAR söreit >>

“Ha jártál már ilyen, vagy ehhez hasonló weboldalon, akkor bizonyára feltűnt már számodra, hogy a sörfőzdék történetének 88,3%-a úgy kezdődik, hogy “otthon a konyhában/fürdőszobában/garázsban/apám fáskamrájában megfőztem az első sörömet”. Na, ez nálunk is így volt. Mi speciel a konyhában csináltuk, kb. 12 órán keresztül (LOL) amúgy összevesztünk, de legalább nem haltunk meg az erjedés közben keletkező széndioxidtól, a sör pedig pillanatok alatt elfogyott.

Az emlékezetes kezdet és a sör szeretete hobbivá alakította a sörfőzést. Eközben teltek-múltak az évek, pontosabban öt. A technika kifinomult, a söreink pedig egyre jobbak és különlegesebbek lettek.

Közben, természetesen dolgoztunk de fokozatosan kiégtünk, ami után hagytuk az egészet a fenébe és rájöttünk, hogy eddig igazából nem is dolgoztunk. Sőt, igazán nem is élveztük, amit csináltunk.

Most teljes állásban sört főzünk. A konyhai technikát leváltotta egy 500 nm-es, 9000 liternyi erjesztőtér kapacitású sörfőzde, ami a legmodernebb technikai előírásoknak is megfelel, mi pedig keményebben melózunk, mint eddig bármikor. De tudjátok mit? Kezdjük élvezni az izomlázat  és sokszor hiányoljuk is, ha éppen nincsen.”

 

 

 

Kapcsolat:

Cím: Bistro 17 - Egy falat belváros
1173 Budapest, Pesti út 165.
Telefon: +36 20 463 5257
+36 70 550 7668
+36 20 350 3280
E-mail: info@bistro17.hu
Facebook: facebook.com/bistro17.egyfalatbelvaros/
Instagram: instagram.com/bistro17_egyfalatbelvaros/

Nyitvartartás:

Étterem
Vasárnap-hétfő 11:00 - 21:00
Kedd-szombat 11:00 - 22:00
Házhoz szállítás (rendelésfelvétel)
Vasárnap-hétfő 9:30 - 20:30
Kedd-szombat 9:30 - 21:30